OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

Sezóna 2016/2017

 

Víťaz zimnej ligy 2016/2017   WARTBURGOVCI

 

Finále:

Wartburgovci – Perla 10:0 (4:0)

GÓLY: V. Širáň 5, Orság 4, Kubík

ROZHODOVALI: Barboriak, Ivan, ŽK: Beňo, Orság – Jozef Túri, Hric

WARTBURGOVCI: Číž – A. Širáň, V. Širáň, Kubík, Rozemberg, Beňo, F. Páleník, M. Páleník, Debnár, Golha, Orság, Antošík

PERLA: Lehocký – Hric, Štrba, Debnár, Ježko, Kliman, Mališ, Šebeň, Juraj Túri, R. Hudec, Cvejkuš, T. Hudec, Jozef Túri

Diváci v hale sa ešte ani neusadili a Wartburgovci po nádhernom góle Orsága vyhrávali 1:0. Po tomto momente mala optickú prevahu Perla, ale Wartburgovci výborne bránili a vychádzali do nebezpečných brejkov. Mužom finále sa stal Vladimír Širáň, ktorý využil zaváhania súperovej obrany a do prestávky vyhrávalo jeho mužstvo 4:0. Perla si v zápase vypracovala tiež viacero šancí, no v tomto zápase jej hráčom nebolo súdené skórovať. Brána Wartburgovcov bola ako keby zakliata, navyše, stál v nej výborne chytajúci Číž. Perle sa v zakončení nedarilo, čo Wartburgovci využívali a ich vedenie neustále narastalo. Predvádzali krásne akcie a napokon zvíťazili vysoko 10:0. Bodku za debaklom dal Orság, ktorý tak spečatil korunu najlepšieho strelca Zimnej ligy. Na trón si tak opäť po roku zasadli Wartburgovci, ktorí vo finálovom stretnutí podali výborný a kolektívny výkon.


O 3. miesto:

Sršne – ChaĽaNi 3:4pk (2:1)

GÓLY: Nagy 2, Šebeň – Pittner 3

ROZHODOVALI: Barboriak, Ivan

SRŠNE: Kúšik – Nagy, Čierny, Hrmo, Vanka, Jozef Páleník, Ján Páleník, Šebeň, Žňava

CHAĽANI: Tatár (Bavlšík) – Ceplák, Henžel, Beňo, J. Blahút, Hlaváč, Karvaš, Kováč, Dúbravský, Pittner, Nemec, Bugár

Stretnutie o tretie miesto začalo opatrne. Na palubovke sa odohrával vyrovnaný zápas so šancami na oboch stranách. Vo výbornej forme hral Nagy, ku ktorému sa pridal Šebeň a Sršne viedli 2:0. ChaĽaNi zostali zaskočení, v prvom polčase nehrali najlepšie, ale predsa po zásahu Pittnera stav skorigovali. V druhom polčase strelili oba tímy po jednom góle a vyzeralo to na triumf Sršňov. Výborne hrajúci Pittner však vyrovnal na 3:3 a o treťom mieste musela rozhodnúť lotéria pokutových kopov. V tej sa predviedol gólman ChaĽaNov Bavlšík, ktorý zabezpečil svojmu tímu bronzové medaily.


Semifinále:

 

Sršne – Perla 7:3 (2:2)

 

GÓLY: Jo. Páleník 4, Vanka, Nagy, Goral – Juraj Túri 2, Hric

ROZHODOVALI: Barboriak, Osvald, ŽK: Goral

SRŠNE: Kúšik – Goral, Nagy, Čierny, Hrmo, Vanka, Jozef Páleník, Ján Páleník, Šebeň

PERLA: Lehocký – Ľ. Urgela, Hric, Štrba, Debnár, Ježko, Kliman, Mališ, Šebeň, Juraj Túri, R. Hudec, Cvejkuš

V prvom semifinále sa streli kvalitné tímy a tradiční účastníci finálových bojov. V prvom polčase sa hral vyrovnaný a opatrný zápas, výborné výkony predvádzali obaja brankári. Po zmene strán vyšli Sršňom akcie po spolupráci Šebeň – Nagy – Jozef Páleník a v prvom zápase vyhrali 7:3. Do odvety tak s lepším výsledkom išli Sršne.

 

Perla – Sršne 12:4 (4:1)

GÓLY: Ľ. Urgela 6, Juraj Túri 3, Hric, Štrba, Ježko – Goral 3, Jozef Páleník

ROZHODOVAL: Barboriak, Osvald, ŽK: Kliman 2

PERLA: Lehocký – Ľ. Urgela, Hric, Štrba, Debnár, Ježko, Kliman, Mališ, Šebeň, Juraj Túri, R. Hudec, Cvejkuš

SRŠNE: Kúšik – Goral, Nagy, Čierny, Hrmo, Vanka, Jozef Páleník, Ján Páleník, Šebeň

Sršne síce mali štvorgólový náskok z úvodného merania síl, no v odvetnom zápase sa začali diať veci. Lepším dojmom pôsobila od začiatku Perla, ktorej vychádzali brejky a do prestávky vyhrávala 4:1. Sršne napriek nepriaznivému skóre bojovali, chceli výsledok zvrátiť, no opečiatkovali len dvakrát žrď. Perla v druhom dejstve ukázala svoj potenciál, ťahali ju Juraj Túri s Ľubomírom Urgelom a jej vedenie postupne narastalo. Nakoniec z toho bol priepastný náskok 12:4. Sršne sa snažili, no Lehocký chytal výborne. V súčte oboch zápasov tak 15:11 vyhrala Perla a predstaví sa v samotnom finále. Do boja o bronz pôjdu Sršne.

 

ChaĽaNi – Wartburgovci 2:9 (1:1)

GÓLY: Sekereš, Beňo - V. Śiráň 3, Čamaj 2, Kubík, Orság, Rozemberg, M. Páleník

ROZHODOVALI: Osvald, Ivan, ŽK: Beňo, ČK: Číž

CHAĽANI: Tatár – Ceplák, Henžel, Beňo, J. Blahút, Sekereš, Hlaváč, Bavlšík, Karvaš, Kováč, P. Blahút, Dúbravský, Pittner, Nemec

WARTBURGOVCI: Číž – A. Širáň, V. Širáň, Kubík, Rozemberg, Beňo, F. Páleník, M. Páleník, Kupec, Debnár, Golha, Orság, Čamaj, Antošík

Druhé semifinále začalo opatrne. ChaĽaNi sa prezentovali výbornou defenzívou a po krásnej individuálnej akcii išli do vedenia. Úradujúci majster však do prestávky vyrovnal po krásnej otočke Rozemberga – 1:1. Po parádnom prvom polčase čakali diváci i v druhom dejstve vyrovnaný futsal. Opak bol však pravdou. Wartburgovci ovládli dianie na palubovke a po krásnych akciách neustále zvyšovali svoje vedenie. ChaĽaNi bojovali, no presadiť sa im podarilo len raz, a tak sa z vysokého víťazstva 9:2 tešil ich súper. Červenú kartu uvidel tesne pred koncom Číž, pretože loptu chytil mimo pokutového územia rukou. Náhradník Beňo ho však zastúpil s prehľadom.

 

Wartburgovci – ChaĽaNi 13:3 (8:1)

GÓLY: Kubík 3, M. Páleník 3, Orság 2, Čamaj 2, Beňo, Antošík, V. Širáň – P. Blahút 2, Karvaš

ROZHODOVALI: Osvald, Ivan, ŽK: V. Širáň, Kupec, ČK: Beňo, Henžel

WARTBURGOVCI: Číž – A. Širáň, V. Širáň, Kubík, Rozemberg, Beňo, F. Páleník, M. Páleník, Kupec, Debnár, Golha, Orság, Čamaj, Antošík

CHAĽANI: Bavlšík – Ceplák, Henžel, Beňo, J. Blahút, Sekereš, Hlaváč, Bavlšík, Karvaš, Kováč, P. Blahút, Dúbravský, Pittner, Nemec, Tatár

Druhý zápas sa prakticky už len dohrával. Wartburgovci diktovali dianie na palubovke a súperovi nedávali šancu na drámu. ChaĽaNi v dvojzápase ukázali svoju kvalitu, no nakoniec rozhodla skúsenosť. Do finále tak putujú Wartburgovci a na „mladé pušky“ čaká boj o bronz. Červené karty uvideli za nešportové správanie Beňo s Henželom.


 

 

Štvrťfinále:

 

 

Sršne – FK Sitno 16:1 (10:0)

GÓLY: Nagy 5, Goral 3, Šebeň 2, Jozef Páleník 2, Vanka 2, Ján Páleník, Hrmo – S. Prokaj

ROZHODOVALI: Barboriak, Foltán, ŽK: Žňava, ČK: Binder

SRŠNE: Kúšik - Nagy, Goral, Šebeň, Jozef Páleník, Vanka, Ján Páleník, Hrmo, Žňava

FK SITNO: Kraják - S. Prokaj, Záhradník, Zupka, Kuma, Binder, Adamov, Nedorosčík

Štvrťfinálovú fázu Zimnej ligy otvorili tímy Sršne a FK Sitno. Od úvodu pôsobili lepším dojmom Sršne, ktoré už v prvom polčase rozstrieľali súpera v pomere 10:0. Hráči spod Sitna sa snažili, no Kúšik chytal famózne. Hráči FK Sitno zostali poriadne zaskočení, znervózneli a po nešportovom správaní k rozhodcovi uvidel červenú kartu Binder. Sršne predviedli v zápase organizovaný výkon a krásne akcie, a tak v prvom dueli vyhrali hladko 16:1. Prvé štvrťfinálové stretnutie tak prinieslo prekvapujúco vysoké skóre. Jediný presný zásah FK Sitna dal talentovaný S. Prokaj.

 

FK Sitno – Sršne 7:18 (3:9)

GÓLY: Adamov 3, S. Prokaj 2, Záhradník 2 – Šebeň 7, Nagy 4, Goral 2, Jozef Páleník 2, Hrmo, Vanka, Ján Páleník

ROZHODOVALI: Barboriak, Foltán

FK SITNO: Kraják - S. Prokaj, Záhradník, Zupka, Kuma, Binder, Adamov, Nedorosčík

SRŠNE: Kúšik - Nagy, Goral, Šebeň, Jozef Páleník, Vanka, Ján Páleník, Hrmo, Žňava

Sršne nastúpili aj do druhého duelu suverénne. Hrali pekne, kombinačne a opäť zaslúžene vyhrali. Kvalitné výkony predviedli najmä Šebeň s Nagyom. FK Sitno duel už len dohrávalo, pretože vedelo, že je bez šance na postup do semifinále. V tom sa zaslúžene predstavia Sršne.

 

ChaĽaNi – FK Prenčov 8:6 (2:3)

GÓLY: Beňo 4, Blahút 3, Karvaš – Chovan 3, R. Blahút 2, Židík

ROZHODOVALI: Barboriak, Foltán, ŽK: Beňo, Henžel - Židík

CHAĽANI: Tatár – Ceplák, Henžel, Bugár, Sekereš, Hlaváč, Bavlšík, Karvaš, Kováč, Blahút, Dúbravský, Beňo

FK PRENČOV: Husár – R. Blahút, P. Blahút, Beňovic, Husár, Báto, Weber, A. Chovan, D. Chovan, Židík

Od úvodu sa hral pomerne vyrovnaný zápas, do prestávky vyhrával Prenčov 3:2. V druhom polčase mierny papierový favorit zabral a po pekných góloch Beňa a Blahúta skóre otočil vo svoj prospech – 8:6.

 

FK Prenčov – ChaĽaNi 10:14 (3:5)

GÓLY: P. Blahút 4, Židík 3, Chovan 2, R. Blahút – Beňo 3, Karvaš 3, Ceplák 3, Blahút 2, Dúbravský, Sekereš, Bugár

ROZHODOVALI: Ivan, Osvald

FK PRENČOV: Husár – R. Blahút, P. Blahút, Beňovic, Husár, Báto, Weber, A. Chovan, D. Chovan, Židík

CHAĽANI: Tatár – Ceplák, Henžel, Bugár, Sekereš, Hlaváč, Bavlšík, Karvaš, Kováč, Blahút, Dúbravský, Beňo

V druhom zápase mali viac z hry ChaĽaNi, no Hráči Prenčova napriek tomu bojovali, podali dobrý výkon a za svoje účinkovanie v Zimnej lige si zaslúžia pochvalu. Dobrý výkon podali v zápase Peter a Rastislav Blahútovci. Druhého tímu sa predviedli Marek Karvaš a Patrik Blahút.

 

Wartburgovci – Galaktikos 9:3 (4:1)

GÓLY: M. Páleník 3, A. Širáň 2, Čamaj, Kubík, Žiak, Kupec – Abrahám 2, Macejko

ROZHODOVAL: Barboriak, Foltán, ŽK: M. Páleník, Orság – Polc, Abrahám

WARTBURGOVCI: Číž – Kupec, Žiak, Kubík, Čamaj, A. Širáň, V. Širáň, M. Páleník, F. Páleník, Antošík, Orság, Golha, Beňo, Debnár, Rozemberg

GALAKTIKOS: A. Struhár – Krčmárik, M. Rapčan, Polc, Škriniar, Ondrík, Šály, Abrahám, Macejko

Vo veľkom šlágri sa stretli odvekí rivali Wartburgovci a Galaktikos. V nervóznom zápase sa lepšie presadzovali úradujúci šampióni, ktorí mali väčšiu túžbu po víťazstve a kvalita bola na ich strane. Po pekných akciách Kupca, A. Širáňa a M. Páleníka Wartburgovci jasne vyhrali v pomere 9:3.

 

Galaktikos – Wartburgovci 0:5 kontumačne

ROZHODOVALI: Ivan, Osvald, ČK: T. Macejko - Orság

GALAKTIKOS: A. Struhár – Krčmárik, M. Rapčan, Polc, Škriniar, Ondrík, Šály, Abrahám, Macejko, Blaho

WARTBURGOVCI: Číž – Kupec, Žiak, Kubík, Čamaj, A. Širáň, V. Širáň, M. Páleník, F. Páleník, Antošík, Orság, Golha, Beňo, Debnár, Rozemberg

V piatej minúte druhého polčasu za stavu 6:2 pre Wartburgovcov sa medzi T. Macejkom a Orságom odohral incident, po ktorom sa strhla hromadná mela. Hráči Galaktikosu sa po týchto nešportových momentoch rozhodli opustiť palubovku, a tak stretnutie prehrali kontumačne. Do semifinále tak postúpil úradujúci majster.

 

Driapači – Perla 1:11 (0:4)

GÓLY: I. Pastier - Cvejkuš 4, Ľ. Urgela 3, Hric, Debnár, Ježko, Juraj Túri

ROZHODOVALI: Ivan, Osvald

DRIAPAČI: Jurica – Gregáň, Lupták, Ferenčík, Kalíšek, I. Pastier

PERLA: Lehocký – Ľ. Urgela, Hric, Debnár, Ježko, Šebeň, Juraj Túri, Jozef Túri, R. Hudec, Cvejkuš

Driapači pricestovali len so šiestimi hráčmi, čo Perla dokonale využila a už do prestávky vyhrávala 4:0. Aj v druhom dejstve predvádzala Perla pekný futsal, a tak oslabení Driapači nemali žiadnu šancu. Perla vyhrala zaslúžene 11:1. V mužstve Perly sa peknými akciami prezentovali Cvejkuš a Ľ. Urgela.

 

Perla – Driapači 9:0 (6:0)

GÓLY: Ľ. Urgela 4, Cvejkuš 2, Šebeň, Juraj Túri, R. Hudec

ROZHODOVALI: Barboriak, Foltán

PERLA: Lehocký – Ľ. Urgela, Hric, Debnár, Ježko, Šebeň, Juraj Túri, Jozef Túri, R. Hudec, Cvejkuš

DRIAPAČI: Jurica – Gregáň, Lupták, Ferenčík, Kalíšek, I. Pastier

Žiadna dráma sa v odvetnom zápase nekonala. Perla bez problémov udržala svoje vedenie z prvého duelu a navýšila ho o ďalších deväť gólov. Postup Perly je zaslúžený.